Potrzebujemy (na 4 porcje):
- 500 g gnocchi (można je naturalnie zastąpić naszymi polskimi kopytkami)
- 250 ml passaty
- 4 łyżki startego parmezanu
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
- 100 g serka mascarpone
Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Przygotowujemy sos pomidorowy mieszając passatę, parmezan, czosnek oraz mascarpone.
Ugotowane gnocchi wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na gnocchi wylewamy wcześniej przygotowany sos pomidorowy, a na wierzchu układamy podartą mozzarellę.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut.
Smacznego!!!
Zdecydowanie coś dla mnie :) Uwielbiam wszystkie mączne potrawy. A w połączeniu z sosem pomidorowym te gnocchi muszą smakować bosko :)
OdpowiedzUsuń